Verslagen
Minimaliseren

 

Majorettes op  wedstrijd naar Scheemda 

 

Zaterdag 9 maart zijn de majorettes op wedstrijd geweest naar Scheemda. Al vroeg in de morgen verzamelden de majorettes plus een aantal ouders bij café Hees en vertrokken ze samen richting Scheemda. Eenmaal aangekomen in Scheemda werd iedereen in de make-up gezet.
Nadat iedereen er tip – top uitzag werd er nog even in getraind en was het als eerste de beurt aan Inez Hagen. Zij deed voor het eerst mee met haar soloshow. Natuurlijk erg spannend zo’n eerste keer, maar ondanks de spanning heeft zij het heel goed gedaan en mocht zij trots de medaille in ontvangst nemen. Na solist Inez was het de beurt aan solist Melanie de Boer. Ook zij maakte vandaag haar debuut met haar soloshow. Vol enthousiasme ging ze de vloer op en liet een mooie routine zien.  Toen was het tijd voor het duo Ilse Hoorn en Tirsa van der Ouw.  Ook zij hebben een mooie prestatie neergezet, want zij eindigden op de derde plaats en mochten daarmee de bronzen medaille in ontvangst nemen. Na hen was het de beurt aan het duo Nynke Spijkerman en Lianne Vriend. Zij lieten vandaag ook voor het eerst hun duoshow zien. Ondanks de zenuwen hebben zij samen een  goede show weggegeven.
Na alle solisten en duo’s was het tijd voor de teams. Het C-team liet deze dag voor het eerst hun nieuwe routine zien. Deze meiden hebben het heel goed gedaan, want zij mochten de beker mee naar Ruinen nemen.  Aan het eind van de dag was het nog de beurt aan het A-ensemble. Ook zij lieten vandaag voor het eerst hun nieuwe routine zien en mochten ook vol trots de beker in ontvangst nemen.   

Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde prestaties!

(09-03-2013)

 

Majorettes op wedstrijd naar Ens

Zaterdag 13 april zijn het A- ensemble en enkele solisten op concours geweest naar Ens.
Allereerst waren de solisten van verschillende categorieën aan de beurt. Voor een aantal was dit het eerste of tweede optreden met deze routine, maar toch leken de meiden het goed te doen. 
 ’s Middags was het de beurt aan een duo en het A-ensemble.  Ook deze meiden lieten goede routines zien. Na een dag vol optredens was het tijd voor de prijsuitreiking. Crescendo mocht weer enkele prijzen meenemen naar huis. Het duo Ilse Hoorn en Tirsa van der Ouw behaalden een eerste plaatst en mochten daarmee de gouden medaille in ontvangst nemen.
Ook voor het A-ensemble was er een eerste prijs. Zij namen vol trots de beker mee naar Ruinen.
Alle deelnemers hebben een juryrapport gekregen en kunnen hier de komende tijd mee aan de slag voor de volgende wedstrijd die gepland staat in juni.

Meiden gefeliciteerd met de behaalde resultaten !

 (13-04-2013)

Historisch concert met Diep Triest is hoogtepunt van Crescendo

Het concert dat muziekvereniging Crescendo uit Ruinen gaf met de feestband Diep Triest, gaat als een hoogtepunt de geschiedenisboeken in. De band maakte er met de plaatselijke muzikanten een groot feest van, waar het rijkelijk opgekomen publiek in sporthal De Marse met volle teugen van genoot.

Ze kenden Diep Triest in Ruinen wel van het Ruunder feest van vorig jaar. Dat smaakte naar meer in Ruinen, waar het 95-jarige Crescendo er als de kippen bij was toen de Groninger band een oproep deed aan korpsen in Drenthe, om samen een concert te geven. Crescendo bleek één van de zeven gekozen korpsen, uit twintig aanmeldingen. Beide partijen hebben er geen spijt van.

Eenmaal werd samen gerepeteerd en die dinsdagavond moest er nog heel wat op elkaar afgestemd worden. Zaterdagavond bleek de muzikale kleur dezelfde te zijn en met veel schwung zorgde Crescendo voor de begeleiding van Diep Triest. Met frontman Theo Driessen en twee geweldige zangeressen hakte de band er stevig in. Vanaf de eerste minuut was het raak, waarbij de zangeressen zich in de kleedkamer meermaals om dienden te kleden. Nee, de Zangeres Zonder Naam - Mary Servaes – leeft gewoon voort en kwam enigszins moeizaam het podium op om haar hit Mexico te zingen. Even later was er de metamorfose naar Anneke Grönloh die, hoe kan het ook anders, Brandend Zand ten gehore bracht. Maar niet op de toch wat saaie manier van Grönloh.

Wel jammer was dat de eerste rij stoelen zo ver van het podium af stond, maar misschien kwam dat het geluid voor het publiek wel weer ten goede. Aan de zijkant hadden Gert en Roelie Boverhof met hun medewerkers het druk om de mensen daar van een natje en droogje te voorzien. De muziekvereniging had er speciaal voor gekozen om er niet alleen maar een zitconcert van te maken, polonaise was ook toegestaan.

Naast de muzikanten op het hoge podium, leverden ook de majorettes een mooie bijdrage aan deze avond, die met recht al een jubileumavond was zo vroeg in het jaar.

Bron: Meppeler Courant maandag 9 maart 2015.

Peter Nefkens

(07-03-2015)