Dirigenten en docenten
Minimaliseren

Mijn naam is Leo Harmsen. Geboren in 1965 in Wapenveld. Op 7-jarige leeftijd begonnen op Bugel bij Fanfarekorps Ons Genoegen te Hattem. Op 14-jarige leeftijd aangenomen op Vooropleiding Conservatorium te Zwolle, hoofdvak trompet. Heb in 1987 diploma Docerend Musicus behaald, en in 1989 diploma Uitvoerend Musicus. Tijdens mijn studie al in verschillende beroeps-orkesten gespeeld, waaronder Opera Forum/Forum Filharmonisch ( het huidige Orkest van het Oosten te Enschede)

In 1989 aangenomen als Docent Klein Koper aan de Muziekschool-Hoogeveen (nu Scala). Heb zodoende al vele leerlingen uit Ruinen opgeleid voor het A-orkest.

Sinds 1995 ook werkzaam als dirigent. Eerst van Juliana de Bazuin te Hollandscheveld, daarna “Irene” te Nieuweroord en interim-dirigent van Fanfare-korps Ons Genoegen te Hattem. En nu van “Crescendo” Ruinen. De start is veelbelovend en we gaan er een mooie tijd van maken!

Overdag ben ik werkzaam als trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen. Daarnaast speel ik nog in een begeleidings-orkest en samen met Martin Oosterwijk in een koper4tet.


Mijn naam is Martin Oosterwijk. Docent blaasinstrumenten en verbonden aan de Muziekschool Scala te Hoogeveen. Ik heb trombone gestudeerd aan het Conservatorium in Zwolle. Bij Gerrit Boomsma heb ik Bariton Klassiek gestudeerd en bij Cees Smal Trombone Lichte Muziek. Tijdens deze studie werd ik aangenomen als docent koperen blaasinstrumenten bij de Muziekschool Hoogeveen. Tijdens het laatste jaar werd ik ook aangenomen bij het Vara's Dansorkest en heb jarenlang als studio-muzikant in tal van freelance-orkesten gespeeld. Op het ogenblik ben ik nog geregeld actief met het Zwols Koper Ensemble en tal van andere gezelschappen. Tevens ben ik coordinator voor de Harmonie- en Fanfare orkesten in Hoogeveen en een deel van De Wolden.

Mijn naam is Gerard Gerrits. Saxofoon- en muziekdocent verbonden aan de Muziekschool Scala te Hoogeveen en CQ-centrum voor de kunsten in Coevorden. Mijn muzikale loopbaan ben ik op 11-jarige leeftijd begonnen bij de Olster Harmonie op saxofoon. Na mijn middelbare schooltijd in Deventer heb ik aan het Zwols Conservatorium klassiek saxofoon gestudeerd en heb daar in 1994 tevens het diploma lichte muziek behaald. Tijdens en na mijn studie heb ik in diverse ensembles gespeeld o.a. het Gelders Fanfare orkest en de Zwolse Big Band "Body Check". Als docent ben ik verbonden geweest aan de muziekscholen van Bolsward, Emmeloord en IJsselmuiden. Zoals boven al genoemd ben ik op het ogenblik verbonden aan de Muziekschool Scala te Hoogeveen waar ik vanaf 1994 tevens de leiding heb over de Big Band van deze muziekschool.