Dirigenten en docenten
Minimaliseren

Mijn naam is Leo Harmsen. Geboren in 1965 in Wapenveld. Op 7-jarige leeftijd begonnen op Bugel bij Fanfarekorps Ons Genoegen te Hattem. Op 14-jarige leeftijd aangenomen op Vooropleiding Conservatorium te Zwolle, hoofdvak trompet. Heb in 1987 diploma Docerend Musicus behaald, en in 1989 diploma Uitvoerend Musicus. Tijdens mijn studie al in verschillende beroeps-orkesten gespeeld, waaronder Opera Forum/Forum Filharmonisch ( het huidige Orkest van het Oosten te Enschede)

In 1989 aangenomen als Docent Klein Koper aan de Muziekschool-Hoogeveen (nu Scala). Heb zodoende al vele leerlingen uit Ruinen opgeleid voor het A-orkest.

Sinds 1995 ook werkzaam als dirigent. Eerst van Juliana de Bazuin te Hollandscheveld, daarna “Irene” te Nieuweroord en interim-dirigent van Fanfare-korps Ons Genoegen te Hattem. En nu van “Crescendo” Ruinen. De start is veelbelovend en we gaan er een mooie tijd van maken!

Overdag ben ik werkzaam als trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen. Daarnaast speel ik nog in een begeleidings-orkest en samen met Martin Oosterwijk in een koper4tet.

Mijn naam is Marissa Benjamins, geboren op 5 juni 1989 in Schuinesloot. Sinds januari 2009 geef ik les aan de majorettes van Crescendo Ruinen. Als 6-jarig meisje ben ik als minirette begonnen bij Talitha Slagharen. Bij de minirette groep ben ik een aantal jaren miss- minirette geweest. Toen ik 12 jaar was ben ik overgegaan naar de majorettes waar ik nu nog steeds bij ben. Ook bij de majorettegroep ben ik miss- majorette. Bij Talitha doe ik aan verschillende wedstrijdshows mee, zoals teamshow, peletonshow, duoshow en een soloshow. Inmiddels geef ik ook al 4 jaar les bij Talitha aan solisten en duo’s. Het lesgeven vind ik erg leuk om te doen! Sinds september 2009 volg ik dan ook de opleiding P.A.B.O aan de Stenden Hogeschool in Assen. Ik hoop in 2013 mijn diploma hiervoor te behalen.

Mijn naam is Jan ter Haar en ben in 1973 begonnen bij de toenmalige drumband van de Chr. muziekvereniging Wilhelmina uit Hoogeveen.

Deze drumband stond toen onder leiding  van Freek Nijmeijer. Hij gaf mij mijn eerste trommellessen. Al gauw ging ik naar de hoogeveense muziekschool (tegenwoordig Scala) en haalde daar alle slagwerkdiploma’s.

Op 17 jarige leeftijd ben ik begonnen als Instrukteur bij muziekvereniging Juliana de Bazuin uit Hollandscheveld. Tijdens deze periode werd het instrukteursdiploma behaald. Tevens werd ik tamboer-maitre bij meerdere muziekverenigingen.

Nadat Freek Nijmeijer bij Wilhelmina stopte, werd het stokje door mij overgenomen en werd de drumband een volledige mallet-band.  Ik ben 20 jaar dirigent geweest  bij deze vereniging.

Tegenwoordig ben ik dirigent van 4 slagwerkensembles te weten;  Voorwaarts uit Zwartsluis, Crescendo uit Sleen,  Bergklanken uit Berghuizen/Ruinerwold en vanaf 15 oktober 2014 dus ook bij  de mallet-band van deze vereniging. Mijn naam is Martin Oosterwijk. Docent blaasinstrumenten en verbonden aan de Muziekschool Scala te Hoogeveen. Ik heb trombone gestudeerd aan het Conservatorium in Zwolle. Bij Gerrit Boomsma heb ik Bariton Klassiek gestudeerd en bij Cees Smal Trombone Lichte Muziek. Tijdens deze studie werd ik aangenomen als docent koperen blaasinstrumenten bij de Muziekschool Hoogeveen. Tijdens het laatste jaar werd ik ook aangenomen bij het Vara's Dansorkest en heb jarenlang als studio-muzikant in tal van freelance-orkesten gespeeld. Op het ogenblik ben ik nog geregeld actief met het Zwols Koper Ensemble en tal van andere gezelschappen. Tevens ben ik coordinator voor de Harmonie- en Fanfare orkesten in Hoogeveen en een deel van De Wolden.

Mijn naam is Gerard Gerrits. Saxofoon- en muziekdocent verbonden aan de Muziekschool Scala te Hoogeveen en CQ-centrum voor de kunsten in Coevorden. Mijn muzikale loopbaan ben ik op 11-jarige leeftijd begonnen bij de Olster Harmonie op saxofoon. Na mijn middelbare schooltijd in Deventer heb ik aan het Zwols Conservatorium klassiek saxofoon gestudeerd en heb daar in 1994 tevens het diploma lichte muziek behaald. Tijdens en na mijn studie heb ik in diverse ensembles gespeeld o.a. het Gelders Fanfare orkest en de Zwolse Big Band "Body Check". Als docent ben ik verbonden geweest aan de muziekscholen van Bolsward, Emmeloord en IJsselmuiden. Zoals boven al genoemd ben ik op het ogenblik verbonden aan de Muziekschool Scala te Hoogeveen waar ik vanaf 1994 tevens de leiding heb over de Big Band van deze muziekschool.