Lid worden?

Als u lid wilt worden van de vereniging of als u donateur wilt worden kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden.

Welkom


Muziekvereniging Crescendo is opgericht op 1 maart 1920. Volgens oude krantenknipsels was er sprake van een heroprichting, want  al in 1898 was crescendo opgericht in verband met de kroning van koningin Wilhelmina. Het oude Crescendo stopte echter weer in 1913. Het begon in 1920 met 8 personen.  De vereniging groeide gestaag en in 1934 werd er voor het eerst meegedaan aan een concours. In 1955 werd  ter ondersteuning van het fanfarekorps een tamboerkorps opgericht, later omgedoopt tot een malletband  en daar kwam in 1970 een majorette-peleton bij.  Anno nu treden de majorettes en fanfarekorps nog steeds gezamenlijk op tijdens optochten en concerten . Daarnaast is er de stichting Vrienden van Crescendo. Deze is opgericht in 2010 ter ere van het 90-jarig jubileum met als doel de vereniging nóg meer te steunen dan onze donateurs al doen.

 Facebook             Instagram crescendo_ruinen
 

Actueel nieuws

Klik hier voor het artikel in de Klankwijzer i.v.m met ons 100 jarig jubileum. (pagina 19)

Muziekvereniging Crescendo is een eeuw jong.

Muziekvereniging Crescendo is druk bezig om een mooi jubileumfeest samen te stellen. De vereniging bestaat op 1 maart 2020 namelijk honderd jaar en dat wordt onder meer gevierd met een Maestro jubileum concert (zaterdag 29-02), een Reünie concert (zondag 21-06) en een Majorette NBTA wedstrijd (zaterdag 31-10).

De jubileumcommissie hoopt dat alle activiteiten het maken van muziek bij Crescendo promoten. Het eerste concert is op zaterdag 29 februari in de sporthal, waarbij drie 'Ruuner' Maestro's in actie komen. Hennie Kuijer, IKC 't Oelebröd directeur Martijn Plas en oud-dominee Georg Naber. 

Op zondag 21 juni wordt op de Brink een Muziekfeest op het Plein gehouden, wat tevens een reünie is. De malletband is op het moment niet actief spelend binnen de vereniging maar komt deze datum uit de 'ijskast' en zal met maar liefs 24 muzikanten mee doen aan het concert. Ook het orkest wordt dit concert aangevuld met 10 tot 15 oud-muzikanten. 

Voor de jeugd is er op 4 april een activiteit, terwijl 2 weken later een feestavond voor alle leden gepland staat. Deze dag (18 april) zal ook de jaarlijkse Geraniumactie weer plaatsvinden. 

31 Oktober staat er een landelijke NBTA-majorette wedstrijd gepland. Hier kunnen verenigingen vanuit het hele land aan meedoen. Zeker is dat ons eigen majorettes aan deze wedstrijd gaan mee doen!

13 December is voor het jaar 2020 het laatste geplande optreden. Een Crescendo & Friends concert. Hier wordt later in het jaar een invulling aan gegeven. 

Klik hier voor het artikel in de Wolder Courant i.v.m met ons 100 jarig jubileum.